På denna sida hittar du information om illustratören och författaren till SNILLES Faktaböcker för nyfikna barn. snille.eu, idus, barnbok, fakta, japan.

FÖRFATTARE & ILLUSTRATÖR

Det är jag som är Therése Cardell och jag är i grunden ekonom, men har under åren fått möjligheten och äran att få vara mamma på heltid, ett yrke jag är oehört stolt över!
Redan som barn hade jag som oftast en vaxkrita redo om andan skulle falla på, men idag ritar jag inte längre på tapeterna, till allas glädje! Så ett brinnande intresse av att måla och illustrera periodvis har jag alltid haft.
En del av oss stickar eller har trädgården som hobby eller avkoppling. För mig är det mitt ritbord, mina penslar och färg som skänker mig massor av glädje, återhämtning och ro. Tidigare har varken tid, ork eller tillräckligt med mod funnits till att förverkliga min dröm om att skriva och illustrera barnböcker, men nu är tiden inne.
Att med öppna armar välkomnas till Idusfamiljen är så otroligt spännande och för mig, ett kvitto på att det jag gör faktiskt är bra och omtyckt!

EN SNILLEBLIXT?

Under alla småbarnsår som mamma till fyra underverk, letade jag ofta efter lättlästa och inte allför ”tunga” faktaböcker att sätta i händerna på våra kunskapstörstande ungar. Visst fanns det redan då en djungel av fantastiska böcker, men för de yngre i barnaskaran blev det lätt tråkigt efter ett tag att ”ta in” allt som höglästes under fredagkvällens mysstund. Det var nog redan där en första tanke på ”lätta faktaböcker för nyfikna små” grodde i mig.

/ Må gott!

”Att få skapa, gör gott för själen och det är just därför jag väljer att följa mina drömmar och förverkliga min bokresa”.

MINA ANDRA BOKMERITER

Jag har även illustrerat barnböckerna om den sura, men ack så söta Häxan Militta.
Det är min duktiga barndomsvän och bloggare Malin "Fnulan" Martinsson som skrivit 
de fyndiga och roliga böckerna 
Militta & Det blå äventyret och Militta & Kalaset.

Bokomslag till självbiografin Hönsflickan - från barnhemsbarn till slav, 
av min underbara vän och författare Lara Beckman.

Japan, Asien, Fakta, Anime, Manga, Geogra, Sushi, Ris, Geisha, Spel, Frågelek, Samuraj, Tokyo, Fuji, lättläst, barnböcker, barnbok, historia, djur, natur, bilderbok, idus, idusforlag, barnbok, barnspel, tärningsspel, bokmässan i göteborg, bokmässa, barn,
militta, militta och det blå äventyret, militta och kalaset, hönsflickan, snille, snilleblixt, julklapp, present, sumobrottare, japansk, rödräv, små roliga fakta, koikarp, körsbär, illustratör, författare, barnboksförfattare. Vi på SNILLE älskar nyfikna,faktasökande barn, därför har bokhimlen fått en helt ny faktaserie som vi kallar för SNILLE - Fakta för nyfikna barn. Först ut i i vår barnboksserie är Japan - Små roliga fakta.https://kidsread.se/